פסטה ברוטב לימוני עם ארטישוק, עגבניות שרי ופרמזן
1 חבילה ברילה פסטה צ'לנטני (צורת תלתלים) או פסטה ברילה ספירלי ללא גלוטן
1 צנצנת תחתיות ארטישוק בשמן
4 כפות חמאה
3 שיני שום, קלופות
10 עגבניות שרי אדומות
1/3 צרור עלי פטרוזיליה
2 ענפי טימין
מיץ מ-1/2 לימון
50 גרם גבינת פרמזן
1. מבשלים את הפסטה לפי ההוראות שעל האריזה. בזמן שהפסטה מתבשלת מכינים את הרוטב.
2. חותכים את השום לפרוסות דקות.
3. בסיר רחב ממיסים את החמאה ומטגנים את השום עד ריכוך.
4. מוסיפים מיץ לימון, עלי טימין ועלי פטרוזיליה ומבשלים עוד 2 דקות.
5. מוסיפים עגבניות שרי ומטגנים עד שהן מתרככות אבל עדיין שומרות על צורתן.
6. אם תחתיות האטישוק גדולות חותכים אותן לרבעים ומוסיפים לסיר לבישול של 5 דקות.
7. מוסיפים את הפסטה, מערבבים על אש נמוכה במשך 5 דקות עד שהפסטה תספוג את הטעמים ומעבירים לקערת הגשה.
8. מגלפים מעל גבינת פרמזן ומגישים.