פאי בוקטיני וגבינות
מצרכים:
1 חבילה של ספגטי ברילה בוקטיני מס' 9
2 צנצנות רוטב נפוליטנה ברילה
2 בטטות פרוסות – צלויות בתנור
חצי כוס בזיליקום קצוץ
1 כפית מלח
2 ביצים
1 כפית פלפל שחור
1 כף גדושה פפריקה מתוקה
חצי כוס בצל ירוק קצוץ
200 גרם מוצרלה מגורדת
100 גרם פרמז'ן מגוררת
200 גרם בולגרית מפוררת
שמן זית לשימון תבנית עגולה
אופן ההכנה
- מבשלים את הפסטה לפי ההוראות שעל האריזה ומסננים. מעבירים לקערה, מוסיפים מלח, פלפל, בצל ירוק וביצים ומערבבים היטב.
- בתבנית עגולה משומנת בשמן זית, מניחים מחצית מכמות הספגטי. שופכים מעל צנצנת רוטב אחת, מסדרים פרוסות בטטה צלויות, ומעל בולגרית מפוררת ורבע מכמות המוצרלה. מניחים מעל שכבה נוספת של ספגטי, משטחים בעזרת כפות הידיים ויוצקים מעל עוד צנצנת של רוטב עגבניות. מפזרים גבינות ועלי בזיליקום קצוצים.
- מחממים תנור ל-180 מעלות.
- אופים כ- 30 דקות עד שהמאפה משחים.