קנלוני קרם חצילים עם רוטב רוזה
חומרים ל-8 מנות:
1 חבילה (500 גרם) קנלוני
פרמזן מגוררת
למלית
500 גרם חצילים קלויים
2 קופסאות ריקוטה
2 שיני שום כתושות
1 ביצה
מלח ופלפל
לרוטב
1 צנצנת רוטב נפוליטני
1 מיכל שמנת מתוקה
1. מחממים תנור ל-190 מעלות. משמנים תבנית בשמן זית.
2. מערבבים את רוטב העגבניות עם השמנת. יוצקים חצי כמות לתבנית.
3. מערבבים את חומרי המלית, מלבד הביצה בקערה. טועמים ומתקנים תיבול. מוסיפים ביצה ומערבבים.
4. ממלאים את הקנלוני במלית, מסדרים אותם בתבנית עם הרוטב ויוצקים עליהם את יתרת הרוטב. מפזרים מעט פרמזן.
5. מכסים ברדיד אלומיניום ושולחים לתנור ל-20 דקות. מסירים כיסוי ואופים עוד 10 דקות או עד להזהבה.