סלט פנצנלה
בסלט הזה הפסטו משחק בתפקיד כפול – בתיבול קרעי הלחם לפני שהם נאפים בתנור וגם בתיבול רוטב הוויניגרט שיוצקים על הסלט.
חומרים ל-4 מנות:
חצי קילו מיקס עגבניות חתוכות גס
1 בצל סגול פרוס
רבע-חצי פלפל חריף קצוץ (לא חובה)
חופן עלי פטרוזיליה נענע ובזיליקום
מלח
ג׳בטה מאתמול
2 כפות שמן זית
2 כפות פסטו ברילה
לרוטב:
6 כפות שמן זית
2 כפות מיץ לימון או כף חומץ
2 שיני שום
1 כף פסטו ברילה
1. מחממים תנור ל-180 מעלות.
2. קורעים את הג׳בטה לפיסות, מערבבים אותן בשמן זית ופסטו וקולים בתנור החם עד להשחמה.
3. מערבבים את העגבניות עם בצל ומלח בקערה
4. מערבבים את חומרי הרוטב ויוצקים על הסלט עם פיסות הג׳בטה ומגישים מיד