תפוחי אדמה מוקרמים
ארוחת ערב אולטימטיבית. קלה להכנה וכל אחד מקבל אותה בטעמים שהוא אוהב. רעיון מצוין גם לאירוח רב משתתפים.
חומרים ל-8 מנות
8 תפוחי אדמה גדולים ודומים בגודלם
1 קילו מלח גס
מגוון מחיות פסטו – בזיליקום, עגבניות מיובשות ועגבניות איטלקי
2 גביעי שמנת חמוצה
250 גרם גבינה מגוררת
אפשרויות לתוספת: זיתים, תירס, גבינה מלוחה, טונה, פטריות מוקפצות, בצל מטוגן
1. מחממים תנור ל-200 מעלות.
2. מניחים את תפוחי האדמה על מצע של מלח גס ואופים שעה ורבע או עד לריכוך.
3. מוציאים את תפוחי האדמה, חוצים, מתבלים במלח ויוצרים מקום בתוך תפוח האדמה – פשוט מועכים ומזיזים לדפנות.
4. ממלאים בכף גדושה של פסטו וכף גדושה של שמנת חמוצה. אם רוצים, מפזרים עוד תוספות ומסיימים בגבינה מגוררת. מחזירים לתנור לעוד 10 דקות עד להקרמה.