תבשיל עוף וזיתים בסגנון מרוקאי
מרכיבים ל-4 מנות:
4 כרעי עוף, נקיות ויבשות
2-3 כפות שמן זית
1/2 כפית מלח
1 בצל גדול, חתוך לטבעות דקות
2-3 שיני שום כתושות
1/2 כפית פפריקה
1/2 כפית כמון
1/2 כפית כורכום
1/4 כפית קינמון
1/4 כפית פלפל שחור
1/4 כוס מים
1 פחית זיתים גורדל ללא גלעין של מאסטר שף, מסוננת
1 כפית גדושה לימון כבוש
1 כף מיץ לימון
1/4 צרור פטרוזיליה קצוצה
להגשה
קוסקוס מבושל של מאסטר שף
1. מחממים 2 כפות שמן בסיר או מחבת רחבה ושמים את כרעי העוף עם העור כלפי מטה.
2. מטגנים בצד של העור כ-4-5 דקות, עד להשחמה יפה, הופכים לצד שני ומזהיבים גם במשך 3-4 דקות.
3. מעבירים את העוף לצלחת ושומרים בצד.
4. מוסיפים עוד כף שמן למחבת ומטגנים את טבעות הבצל במשך כ-6-7 דקות, עד שהבצל רך ושקוף.
5. מוסיפים את השום וכל התבלינים, מערבבים וממשיכים לטגן עוד כדקה אחת.
6. מוסיפים את המים, מערבבים היטב ומחזירים את העוף למחבת.
7. מכסים את המחבת, מביאים לרתיחה, מנמיכים את הלהבה ומבשלים כ-15 דקות, עד שהעוף רך ומוכן.
8. מוסיפים את הזיתים, הלימון הכבוש ומיץ הלימון, מערבבים ומכבים את האש. במידת הצורך מתקנים את התיבול.
9. מפזרים את הפטרוזיליה ומגישים על קוסקוס.