תבשיל אסאדו עם פירות יבשים
1 וחצי קילו אסאדו ללא עצם חתוך לרצועות /קוביות
לציר
3 פלפל אנגלי
2 עלי דפנה
1 כפית כורכום
לתבשיל
3 בצלים פרוסים לפלחים
חצי כוס טריאקי מאסטר שף
רבע כוס צ'ילי מתוק מאסטר שף
1 כוס משמש יבש
1 כוס תאנים יבשות
1 כוס שזיפים יבשים ללא גלעין.
1 כף סוכר
1 כף שטוחה מלח
חצי כפית פלפל שחור
1 כף פפריקה מתוקה
1 כף אבקת מרק בצל,
1 כף אבקת מרק עוף
2 כוסות מציר בישול הבשר.
מתכון לראש השנה של יונית צוקרמן – מלכת המטבח
1. מבשלים את הבשר: בסיר לחץ או סיר רגיל מניחים את הבשר. מוסיפים פלפל אנגלי ועלי דפנה. ממלאים מים עד לגובה של ס"מ מעל הבשר. בסיר לחץ – מבשלים 40 דקות מהרתיחה. בסיר רגיל מבשלים שעה.
2. רבע שעה לפני סיום הבישול מתחילים עם הכנות התבשיל: בסיר גדול ורחב (שיכול להיכנס לתנור) יוצקים 2-3 כפות שמן ומטגנים את הבצלים עד הזהבה. כשהבצל מתחיל להזהיב מוסיפים כף סוכר וממשיכים לטגן עד הזהבה מלאה.
3. מוסיפים פפריקה, אבקת מרק עוף ובצל, מלח, פלפל שחור, טריאקי וצ'ילי מתוק. מערבבים היטב.
4. מוסיפים 2 כוסות מהמים שבושל בו האסאדו.ומערבבים.
5. מוסיפים את הבשר ומפזרים מעל את הפירות היבשים.
6. מעבירים את הסיר לתנור שחומם ל-180 מעלות (טורבו) ואופים במשך שעה.
אם אין לכם סיר שנכנס לתנור יוצקים את הרוטב לתבנית אפייה, מניחים את הבשר ומעל מפזרים פירות יבשים וסוגרים בנייר אפיה ומעל נייר כסף.