שלוש הפתעות טורטייה לפורים
טורטיה סינמון
חומרים ל-4 מנות:
4 טורטיות מאסטר שף
שמן לטיגון עמוק
4 כפות סוכר
1 כפית קינמון
חותכים את הטורטיות לרצועות.
מחממים סיר קטן עם שמן לטיגון עמוק.
מערבבים סוכר וקינמון בקערה גדולה.
מטגנים את רצועות הטורטייה חצי דקה-דקה רק עד להזהבה ובעזרת כף מחוררת מוציאים לקערה ומצפים מיד בתערובת הסוכר והקינמון. מצננים ומגישים.
*אם נשאר שומרים בכלי אטום לשמירה על הפריכות.
אוזן המן בטורטייה
חומרים ל-4 אוזני המן גדולות:
4 טורטיות מאסטר שף
1 כף חמאה עם 1 כף שמן
למלית פרג ביתית:
30 גרם חמאה
1 כוס שמנת לבישול (או חצי שמנת מתוקה חצי חלב)
1/2 כוס סוכר
200 גרם פרג טחון טרי
1/2 כוס פירורי לחם מאסטר שף
1 כף יין מתוק או ליקר (לא חובה)
1 חלמון
מעט קליפת לימון או תפוז מגוררת
מכינים מלית פרג: מביאים לרתיחה חמאה, שמנת וסוכר בקלחת או סיר קטן. מוסיפים פרג ומערבבים יחד עד שהוא סופג את הנוזל ומתקבלת עיסה. מורידים מהאש ומצננים מעט.
מוסיפים את פירורי הלחם, יין, חלמון וקליפת לימון או תפוז ומערבבים.
ממלאים ומטגנים: מניחים טורטיה על משטח עבודה, מניחים במרכז 2-3 כפות ומקפלים לאוזן המן, מהדקים היטב כדי שהמלית תחזיק את קיפול הטורטייה.
מחממים חמאה ושמן (למניעת החריכה של החמאה) במחבת. מטגנים את הטורטייה הממולאת. אם רוצים, אפשר להתחיל על הצד המקופל (כדי שלא תיפתח) ואחרי שמזהיב הופכים ומזהיבים את הצד השני. מצננים ומגישים ליד הקפה.
שוקו פאי בטורטייה
חומרים ל-4 מנות:
4 טורטיות מאסטר שף
1 כף שמן
למלית שוקולד:
50 גרם שוקולד מריר שבור לקוביות
2 כפות חלב
1 כף חמאה
1 כף קמח
3 כפות פירורי ביסקוויט
לציפוי ולהגשה:
1 ביצה טרופה
1/2 כוס פירורי לחם מאסטר שף
אבקת סוכר (לא חובה)
מכינים את המלית: ממיסים את השוקולד עם חלב וחמאה במיקרוגל או על אש קטנה. מערבבים עד לקבלת תערובת שוקולד חלקה. מוסיפים קמח ופירורי ביסקוויטים ומערבבים עד לקבלת תערובת סמיכה.
ממלאים, מצפים ומטגנים: פורשים טורטייה על משטח עבודה. מניחים רבע מכמות המלית, מתחילים לקפל, מקפלים את הקצוות פנימה ומקפלים למלבן.
מחממים מחבת עם מעט שמן. טובלים את הטורטיות הממולאות בביצה טרופה, מצפים בפירורי לחם ומטגנים במחבת דקה-שתיים מכל צד עד לפריכות.
מגישים חם. אפשר לפזר אבקת סוכר מעל.
לרכישת מוצרי מאסטר שף – הקליקו כאן