שבלולי קבב בטורטייה
מאפה מושלם לאירוח, שמכינים בקלות משני מרכיבים מרכזיים – טורטיות וקבב!
חומרים לתבנית עגולה בקוטר 20-22 ס״מ:
חב טורטיה מאסטר שף (גדולות)
חצי קילו קבב
לרוטב:
1 כוס פסאטה מאסטר שף
2 כפות שמן זית
2 שיני שום כתושות
מלח ופלפל שחור גרוס
להגשה:
½ כוס טחינה מוכנה
פטרוזיליה קצוצה
פלפל חריף
1. מחממים תנור ל-190 מעלות.
2. מניחים קבב (אחד ארוך או קבב וחצי או שניים) לאורך טורטיה, מגלגלים סביבם, מדביקים בביצה או בקמח מעורבב במים ומהדקים לגליל.
3. חותכים לפרוסות בעובי אחיד 2-3 ס״מ, מניחים אותן בעמידה בצפיפות בתבנית עגולה בקוטר 20-22 ס״מ.
4. אופים במשך 5 דקות. בינתיים מערבבים את חומרי רוטב העגבניות בכלי שנוח לצקת ממנו.
מוציאים מהתנור לרגע, משקים את השבלולים ברוטב עגבניות, מחזירים לתנור ואופים עוד 20 דקות עד להשחמה. מוציאים ומגישים עם טחינה, פטרוזיליה וחריף