רושטי עם מטבל יוגורט
המרכיבים
3-4 תפוחי אדמה קלופים
1 כפית מלח
1 כפית פלפל שחור
1/3 כוס שמן קנולה (לא זית)
2 גביעי יוגורט לפחות 4 אחוזי שומן
כף שמן זית
קורט מלח
2 כפות רוטב צ'ילי מתוק "מאסטר שף"
לביבה גדולה, שמוגשת לשולחן במחבת או על צלחת. מקור הרושטי הוא בשוויץ ושם מגישים אותו לצד צלי. בחנוכה זו הדרך האידיאלית להימנע מטיגון של עשרות לביבות. המתכון הוא למחבת בינונית (6 סועדים) ניתן להכפיל כמויות ולטגן במחבת רחבה
אופן ההכנה:
מגררים את התפוחי אדמה בפומפייה דקה (או במעבד מזון) ומעבירים למסננת לפחות ל-10 דקות שיגירו נוזלים, סוחטים היטב. מתבלים את תפוחי האדמה במלח ופלפל.
מחממים היטב את השמן במחבת, מעבירים את התפוחי אדמה המגוררים ומהדקים היטב לשכבה אחידה. מנמיכים את האש ומטגנים כ20 דקות, מנערים מדי פעם על מנת שלא ידבק.
מסירים את המחבת מהלהבה, מצמידים צלחת גדולה והופכים את הלביבה על הצלחת. מוסיפים מעט שמן למחת, ומחליקים את הלביבה לטיגון בצד השני. מטגנים עוד 20 דקות.
למטבל יוגורט: מערבבים היטב את היוגורט עם שמן זית ומלח, מוסיפים את הרוטב צ'ילי ומקפלים בעדינות, אך לא עד הסוף על מנת שיישארו פסים (כמו בעוגת שיש).
הגשה: מגישים עם המחבת, או על צלחת רחבה, לצד קערית עם מטבל היוגורט.