רוטולו – גלילי לזניה ברוטב עגבניות
חומרים ל-4-5 מנות
1 חבילת עלי לזנייה
שמן זית להברשה
מצרכים למלית:
2 כוסות תרד קצוץ מאודה
1 בצל קטן קצוץ מטוגן
400 גר׳ גבינה כחושה למילוי ואפייה
100 גרם מוצרלה מגוררת
חצי כוס בזיליקום קצוץ
מעט פלפל שחור גרוס
כפית מלח
לרוטב:
250 מ"ל שמנת לבישול
2 צנצנות של רוטב פומודורו
150 גר׳ גבינת פרמז׳ן מגוררת
- מבשלים את עלי הלזניה כ- 6 דקות ומניחים על נייר אפייה אחד ליד השני, מברישים במעט שמן זית שלא ייתייבשו.
- מערבבים יחד את מרכיבי המלית לתערובת אחידה
- מניחים על כל עלה כף מלאה מהמלית ומגלגלים מניחים בתבנית משומנת, או מרופדת נייר אפייה ( רצוי עגולה ) כשצורת הגלגול מופנית כלפי מעלה.
- מערבבים יחד 2 צנצנות רוטב פומודורו ושמנת לבישול ויוצקים מעל הגלילים, עוטפים בנייר אלומיניום ואופים 25- דקות ב- 180 מעלות.
- מסירים את נייר האלומיניום, מפזרים את הפרמז'ן ואופים ללא כיסוי 10 דקות נוספות.