קרם קרמל טבעוני
מרכיבים ל-4 מנות
לקרמל
חצי כוס סוכר קנים (אפשר גם עם רגיל)
3 כפות מים
לקרם
2 כוסות משקה סויה וניל
2 כפיות וחצי אגר-אגר
6 כפות סוכר קנים
חצי כפית מלח
2 כפיות קורנפלור
4 כפיות מים
4 כפיות תמצית וניל או שילוב של תרמיל וניל בבישול ו-2 כפיות תמצית
המתכון מאת: נטלי הולדינג מהבלוג "The Vlog"
הכנה
1. עבור הקרם: מוזגים משקה סויה וניל לסיר קטן ומפזרים מעל את האגר-אגר. מערבבים עד להמסה. מוסיפים מלח וסוכר ומחממים על אש בינונית עד גבוהה עד לרתיחה.
2. מערבבים יחד 4 כפיות מים עם קורנפלור, ומערבבים את התערובת לסיר. מורידים את האש לחום נמוך ומבשלים למשך 5-7 דקות תוך כדי ערבוב תמידי, עד שהתערובת מסמיכה מעט. משאירים את התערובת על אש נמוכה ומערבבים ככל האפשר למניעת התגבשות. בינתיים עוברים להכנת רוטב הקרמל.
3. עבור הקרמל: מערבבים סוכר ומים יחד על מחבת או כלי קטן, ומחממים על חום נמוך עד בינוני עד שהתערובת מבעבעת ורותחת. מורידים לחום נמוך ומערבבים כל הזמן. התערובת תצטמצם מהר מאוד ותקבל גוון חום עמוק. כשהצבע נראה מוכן וקרמלי (זהירות לא לשרוף), מעבירים בזריזות כפות מהקרמל לתבניות סופלה אישיות עמידות בחום.
4. בחזרה לקרם: מסירים את הקרם מהאש ומערבבים פנימה את תמצית הוניל. יוצקים את התערובת לתבניות אישיות ואוטמים עם ניילון נצמד עבה או נייר כסף. מקררים למשך לילה או שעה לכל הפחות.
5. עבור ההגשה: מוציאים את קרם הקרמל מהתבניות בעזרת סכין – מעבירים סכין על שולי הקרם עד לשיחרור מהדפנות ואז טובלים את הכלים בכלי עם מים רותחים. זה מחמם מעט את התחתית ומקל על השיחרור. מחליקים את קרם הקרמל החוצה לצלחת הגשה, ומוזגים מעט מהקרמל הנותר מעל לקרם.