קציצות קיפודים
חומרים ל-6 מנות
לקציצות
חצי קילו בשר בקר טחון (או מיקס של בקר ועוף)
חצי צרור פטרוזיליה קצוצה
1 בצל מגורר על פומפייה
1 ביצה
2 שיני שום כתושות
מלח ופלפל שחור
1 כפית פפריקה
3/4 כוס אורז בסמטי מאסטר שף
לרוטב עגבניות
4 כפות שמן זית
2 שיני שום קצוצות דק
2 קופסאות שימורי עגבניות מאסטר שף
1 כפית פפריקה מתוקה
1 כוס מרק או מים
מלח ופלפל שחור
מכינים את הקציצות: מערבבים בשר טחון עם יתר החומרים בקערה גדולה. לשים בידיים לאיחוד של החומרים.
יוצרים מהתערובת כדורים קטנים בגודל כדור פינג פונג.
מכינים את הרוטב: מחממים שמן זית בסיר רחב ונמוך שוליים. מוסיפים שום ומטגנים עד שעולה ריח. מוסיפים עגבניות, ופפריקה מטגנים 3 דקות ומוסיפים מים. מתבלים במלח ופלפל ומבשלים למשך 10 דקות.
מוסיפים את הקציצות לרוטב, שצריך להגיע לגובה של אמצע הקציצה – כדי שיהיה מספיק לבישול אבל לא יכסה על הקציצות שצריכות להצמיח קוצים. מכסים ומביאים לרתיחה עדינה.
מבשלים את הקציצות 25 דקות או עד שהאורז מבצבץ מתוך הקציצות. משתדלים לא לפתוח את מכסה הסיר למשך 15 דקות לפחות. אם צריך לערבב מנערים את הסיר.
לרכישת מוצרי מאסטר שף – הקליקו כאן