קציצות עוף ברוטב עגבניות וזיתים ירוקים
חומרים לכ-20 קציצות:
1/2 קג פרגית עוף טחון
1 ביצה
2/3 כוס פירורי לחם מאסטר שף
1/2 בצל קצוץ
חופן עשבים קצוצים
מלח
פלפל
שמן לטיגון
לרוטב:
1 קופסה זיתים ללא חרצנים מאסטר שף
שמן לטיגון
3 שיני שום, פרוסות
1 קופסא עגבניות קצוצות דק מאסטר שף
1 כף גדושה רסק עגבניות מאסטר שף
כפית מלח
חצי כפית פלפל שחור
1 כף שטוחה פפריקה
רבע כפית סוכר
אופן ההכנה:
- בקערה מערבבים את כל חומרי הקציצות (למעט השמן לטיגון)
- במחבת רחבה מחממים שמן בגובה 1 ס"מ. יוצרים קציצות עגולות ומטגנים על להבה בינוני עד להשחמה משני הצדדים.
- מוציאים את הקציצות ומכינים את רוטב הזיתים:
- בסיר שבו טוגנו הקציצות מוסיפים שמן ומזהיבים קלות את השום.
- מוסיפים עגבניות ורסק עגבניות ומבשלים ביחד דקותיים, מוסיפים זיתים, תבלינים וחצי כוס מים ומביאים לרתיחה.
- מבשלים יחדיו במשך כ-10 דקות, מוסיפים פנימה את הקציצות, מבשלים עוד כ-10 דקות, מערבבים ומגישים
לרכישת מוצרי מאסטר שף – הקליקו כאן