קציצות בקר עם קוסקוס ברוטב עגבניות פיקנטי
חומרים ל-4 מנות
1/2 כוס קוסקוס + מים רותחים להכנה
חצי ק"ג בקר טחון
½ כוס פטרוזיליה קצוצה
½ כוס כוסברה קצוצה
1 פלפל ירוק חריף קצוץ דק
1 כפית ראס אל חנות
1 כפית שטוחה מלח
1 ביצה
מעט שמן לטיגון
לרוטב עגבניות חריף:
חצי כוס שמן זית
3-5 שיני שום פרוסות
1 פלפל ירוק חריף קצוץ דק
1 קופסה שימורי עגבניות קצוצות
3 כפות רסק עגבניות
1 כף פפריקה
1 כפית כמון
חצי כפית כוסברה טחונה
חצי כפית כורכום
מלח ופלפל ומעט סוכר, לאיזון אם צריך
להגשה:
חלה טרייה
כוסברה קצוצה
1. מכינים את הקוסקוס: מניחים בקערה, יוצקים מים חמים, מכסים. אחרי 5 דקות מערבבים עם מזלג. מצננים.
2. מכינים את הקציצות: מערבבים את כל חומרי הקציצות ומוסיפים את הקוסקוס. מניחים לרבע שעה להתייצבות במקרר. זה יקל על עיצוב הקציצות.
3. בינתיים מכינים את הרוטב רוטב: מחממים שמן זית עם שום ופלפל ירוק עד שעולה ריח. מוסיפים עגבניות קצוצות וכשהן מאבדות נוזלים מוסיפים רסק ותבלינים, מנמיכים להבה ומבשלים עד שמגיע למרקם הרצוי. אם מתכננים לבשל את הקציצות ברוטב מוסיפים כוס מים.
4. במחבת טפלון עם מעט שמן מטגנים קציצת ניסיון קטנה, טועמים ומשפרים תיבול במידת הצורך.
5. בידיים משומנות או רטובות יוצרים קציצות מהתערובת כולה. מטגנים את הקציצות במחבת עם שמן. אם מתכננים לבשל אותן ברוטב, לא צריך לטגן עד הסוף, דקה שתיים מכל צד (הן ימשיכו להתבשל ברוטב). אבל אם מכינים את הקציצות לכריך שבתוכו יתערסלו ברוטב אז מוסיפים עוד דקה.
6. מגישים את הקציצות בתוך חלה מרוחה ברוטב או בצלחת לצד חלה טרייה.
לרכישת מוצרי מאסטר שף – הקליקו כאן