קינוח מוס גבינה אישי ומהיר בכוסית
ל-12 כוסיות אישיות קטנות
למוס
שמנת להקצפה 38% (לא מתוקה) – מיכל וחצי של 250 מ"ל (סה"כ כ-350-400 מ"ל)
פודינג וניל מאסטר שף – 1 חבילה
אבקת סוכר – 4 כפות
שוקולד לבן – 2 שורות – לגילופים קטנים (עם קולפן. כ-20 גרם)
גרידת לימון – מרבע לימון (חשוב!)
גבינה לבנה 9% – 500 גרם (אפשר גם 5%)
מלח – קורט
לשכבות ההפרדה, הבסיס ופירורי הקראנץ' לקישוט
קורנפלקס רגיל ללא סוכר – כ-2 כוסות
שוקולד לבן (לציפוי) – כ-70 גרם
*לגרסה מהירה יותר, אפשר להשתמש בפירורי פרוסטיס (קורנפלקס מסוכר) ולוותר על השוקולד הלבן
לשכבה צבעונית
ריבה מאיזה סוג שמתחשק (למשל: תות/ פטל/ משמש/ אגסים) – כ10-כפיות
*ניתן להחליף את הריבה בכ-50 גרם שוקולד מריר מגורד או בחתיכות פרי
לקישוט מלמעלה בהגשה (אופציונאלי)
להכנת מניפות שוקולד לבן – 100 גרם שוקולד לבן, חצי כפית אינסטנט פודינג וניל של מאסטר שף וכמה פיסטוקים וגרגירי ג'וג'י ברי קצוצים לקישוט
לקישוט מהיר יותר – 50 גרם שוקולד לבן – לגילופים קטנים עם קולפן
מתכון, צילום וסטיילינג: טליה הדר מהבלוג www.EshetStyle.com
1. הכנת פירורי הקורנפלקס מצופים בשוקולד לבן:
שברו את השוקולד הלבן לקוביות והכניסו לשקית זילוף. את שקית הזילוף עם השוקולד הכניסו לכוס מים חמים ל-2 דקות להמסה
שטחו את הקורנפלקס (ללא סוכר) על תבנית או משטח גדול מרופד בנייר אפיה, גזרו את השפיץ של שקית הזילוף עם השוקולד שנמס וזלפו בתנועות זריזות על כל תבנית הקורנפלקס
הכניסו למקרר או למקפיא להתקשות של מינימום 10 דקות (ועדיף יותר). עם התקשות קצצו את הקורנפלקס המצופה לפירורים גסים ואחסנו במקפיא בכלי סגור עד להכנת המנה (ואפשר גם לחודש ויותר *כדאי לשמור במקפיא ולהשתמש גם לשדרוג קינוחים נוספים)
*לגרסה מהירה – ניתן לוותר על השלב הזה, להתחיל בהכנת המוס ולהשתמש בהמשך בפירורי פרוסטיס מסוכר
2. הכנת המוס – הקציפו את השמנת יחד עם הפודינג ואבקת הסוכר לקרם יציב. הוסיפו פנימה את הגבינה הלבנה ויתר רכיבי המוס וקפלו ידנית לקרם אחיד
3. הרכבת המנה – הכינו את כוסות ההגשה ומלאו בשכבות (לא סימטריות): התחילו בשכבה של כסנטימטר של פירורי הקורנפלקס המצופה (ששהו במקפיא) או פירורי הפרוסטיס המסוכר, מעליה הניחו שכבה כפולה של קרם, אח"כ שכבה דקיקה של ריבה, שוב פירורי קורנפלקס וסיימו בקרם
*את הריבה ניתן להחליף בשוקולד מריר שתגלפו עם קולפן או בכל דבר אחר שמתחשק (כמו חתיכות פרי)
4. כסו את הכוסות בניילון נצמד או מכסה והכניסו למקרר (לשעה לפחות ועדיף יום שלם. אפשר עד שלושה ימים) או למקפיא (ל-10 דקות לפחות ואפשר עד שבועיים)
*אם הכנסתם למקפיא לשעתיים ויותר, יש להפשיר לפני הגשה כחצי שעה בטמפרטורת החדר או כשעתיים במקרר ולהגיש במרקם של מוס
5. להגשה הוסיפו מלמעלה מעט פירורי קורנפלקס מצופה או מסוכר (לא לוותר!) ונעצו מניפת שוקולד לבן בכל כוס – להוראות הכנה (קלות ומהירות!) של מניפות השוקולד כנסו לבלוג של טליה
*במקום מניפת שוקולד לבן תוכלו להוסיף שבבי שוקולד לבן (שתכינו עם קולפן) או זילופי שוקולד לבן עם שקית זילוף (בדומה לזה שהכנתם לפירורי הקורנפלקס המצופים בהתחלה