צ'אנקים של ניוקי אפוי ברוטב עגבניות איטלקיות
מאפה מפנק ומרשים של ניוקי איטלקי ברוטב עגבניות
לניוקי:
כוס ורבע קמח מקצועי מאסטר שף
4 כפות קמח תירס
2 חלמונים
4 תפוחי אדמה גדולים שנאפו בקליפתם על מלח גס ב- 200 מעלות, כשעה עד לריכוך
30 גרם חמאה מומסת
כפית מלח
3 כפות פרמז'ן מגורר דק
לרוטב:
1 פחית של עגבניות איטלקיות חתוכות דק מאסטר שף
רבע כוס שמן זית
3 שיני שום כתושות
כוס עלי בזיליקום
חצי כפית פלפל שחור גרוס
כפית מלח
4 כפות שמן זית לזילוף
להגשה
100 גרם גבינת פרמז'ן מגוררת דק
4-6 מנות
הוראות ההכנה
- בקערה מערבבים את כל רכיבי הניוקי. אם הבצק עדיין דביק ניתן להוסיף 2-3 כפות קמח.
- על משטח מקומח מגלגלים את הבצק לגלילים עבים וחותכים לפרוסות גדולות.
- בסיר עמוק עם מים רותחים וכף מלח מניחים את הניוקי. כשהם צפים מסירים אותם מהסיר ומסננים.
- מערבבים בקערה את מרכיבי הרוטב ומניחים על תבנית שטוחה מרופדת נייר אפייה.
- מסדרים מעל את הניוקי ומזלפים מעט שמן זית.
- אופים בתנור שחומם מראש ל- 220 מעלות כ- 20 דקות.
- מוציאים את התבנית ומפזרים מעל גבינת פרמז'ן מגוררת.