פרפלה עם דלורית צלויה וחמאת מרווה
מצרכים ל-2-3 מנות
1/2 חבילת פסטה פרפלה (פפיונים) "ברילה"
1 דלורית (משקל 80 גרם בערך)
50 גרם חמאה
4 שיני שום כתושות
עלים מ-3 גבעולי מרווה
קורט אגוז מוסקט טחון (רשות)
10 גבעולי עירית קצוצים דק, להגשה
לא תמיד צריך לעבוד קשה במטבח בשביל ליהנות מארוחה נפלאה. פסטה עם קוביות דלורית, חמאת מרווה ושום, היא ההוכחה לכך
אחת ממנות הפסטה המפורסמות ביותר היא רביולי במילוי דלעת ברוטב חמאת מרווה.
הפעם לקחנו את כל המרכיבים והטעמים של המנה והפכנו אותה לפשוטה וקלה להכנה.
אופן ההכנה
1. קולפים את הדלורית, חוצים לאורך, מרוקנים את הזרעים וחותכים לקוביות בגודל בינוני.
2. מסדרים את קוביות הדלורית על נייר אפייה, מוסיפים 3-4 כפות שמן זית ואופים בתנור שחומם ל-180 מעלות, כ- 30 דקות או עד שהן מתרככות ומזהיבות.
3. מבשלים את הפסטה לפי הוראות היצרן ושומרים את מי הבישול.
4. במחבת ממיסים את החמאה יחד עם השום הכתוש ועלי המרווה. מטגנים מעל להבה בינונית בערך דקה, מוסיפים את הדלורית האפויה, קורט אגוז מוסקט, את הפסטה המבושלת ובערך מצקת של מי בישול הפסטה.
5. מערבבים בעדינות, עד שהפסטה נעטפת היטב ברוטב. טועמים ומתבלים במלח ופלפל לפי הטעם.
6. מגישים עם עירית קצוצה מעל.
המתכון מאת: עז תלם