פסטרמת הודו
10 מנות, בשרי, שעתיים הכנה ואפייה, 12 שעות השרייה
אביזרים
תבנית אפייה
נייר אפייה
קערת ערבוב גדולה
מצרכים
קילו חזה הודו טרי
2 עלי דפנה
2 כפות סוכר
לציפוי:
2 כפות חרדל גרגירים
3 כפות רוטב סרירצ'ה
2 כפות דבש
3 כפות סויה
כפית פפריקה
חצי כפית מלח
חצי כפית פלפל שחור
2 כפות שמן זית
כפית שום גבישי
הוראות הכנה
- מניחים את חזה ההודו בקערה עמוקה עם הסוכר ועלי הדפנה, ממלאי במים ומכניסים למקרר ל- 12 שעות.
- לאחר 12 שעות מוציאים את נתח ההודו ומנגבים היטב.
- מערבבים יחד את כל מרכיבי הציפוי ועוטפים היטב את נתח ההודו.
- מניחים על תבנית מרופדת נייר אפייה ומוודאים שמרכיבי הציפוי עוטפים את חלקו העליון של הנתח.
- מכניסים מכניסים לתנור שחומם מראש ל- 200 מעלות ל- 15 דקות ואז מורידים את החום ל- 160 ואופים שעה נוספת ( סה"כ 75 דקות אפייה), מצננים לאחר האפייה ופורסים.