פסטה עם ברוקולי, אנשובי ופסטו
מנת פסטה ארומטית, בעלת טעמים ים תיכוניים עזים של אנשובי ופסטו.
חומרים ל-4-6 מנות:
1 חבילה (500 גרם) טורטיליוני או פנה ברילה
1 תפרחת ברוקולי מפורקת לפרחים או מגש ברוקומיני
4 כפות שמן זית
5 פילטים של אנשובי (לא חובה)
12 שרי חצויות
3 כפות פסטו ברילה
פלפל שחור גרוס
פרמזן מגוררת
1. מביאים לרתיחה סיר גדול עם מי מלח לבישול הפסטה.
2. חולטים את הברוקולי דקה ומוציאים למי קרח בעזרת כף מחוררת. מייבשים.
3. במקביל מחממים מחבת גדולה או ווק עם שמן זית ואנשובי (אם משתמשים) ומטגנים יחד עד שפיסות האנשובי נמסות בשמן ומתבלות אותו.
4. מכניסים את הפסטה למי הבישול ובמקביל ממשיכים בהכנת הרוטב.
5. מוסיפים ברוקולי למחבת עם השמן המתובל ומערבבים 3 דקות במחבת. מוסיפים שרי, פסטו את הפסטה המבושלת עם רבע כוס ממי הבישול שלה ומערבבים יחד.
6. מגישים עם פרמזן מגוררת מעל.