פנה עם חומוס, תרד, עגבניות ושום | מנה מנחמת לתקופה מנחמת
חומרים ל-3-4 מנות
1/2 חבילה פסטה פנה רגטה "ברילה"
4 כפות שמן זית
4 שיני שום פרוסות
2-3 עגבניות בשלות ויפות, חתוכות לקוביות גדולות
חופן נדיב גרגרי חומוס מבושלים (ניתן להשתמש בקפואים ומופשרים)
1/2 צנצנת רוטב פומודורו "ברילה"
מלח ופלפל שחור גרוס
חופן נדיב (100 גרם) עלי בייבי תרד (או עלי תרד רגיל קצוצים גס)
גבינת פרמזן מגוררת, להגשה
כידוע מרק המינסטרונה הוא אחד המרקים המפורסמים באיטליה, כזה שמשתנה מבשלן לבשלן ולאורך עונות השנה, אבל תמיד יכיל ירקות, קטניות ופסטה.
בהשראת המרק המפורסם רבלו מתכון לפסטה שמשלבת חומרי גלם זמינים למנה קלילה ונהדרת.
אופן ההכנה
1. מבשלים את הפסטה לפי הוראות היצרן.
2. במחבת מחממים שמן זית ומטגנים את פרוסות השום מעל להבה גבוהה בערך דקה או עד הזהבה.
3. מוסיפים את קוביות העגבנייה, הרוטב המוכן ואת גרגרי החומוס המבושלים.
4. מוסיפים את הפסטה המבושלת, מעט מי בישול (כדי שהרוטב לא יהיה סמיך מדי) וחופן נדיב של עלי תרד.
5. מביאים לרתיחה ומתבלים במלח ופלפל.
6. מקפיצים כחצי דקה עד שהתרד מתרכך והפסטה עטופה היטב ברוטב ומבושלת כמו שאתם אוהבים.
7. מגישים מיד, עם גבינת פרמזן. למי שאוהב, ניתן להוסיף גם פטרוזיליה
המתכון מאת: עז תלם