פיצה ביתית כשרה לפסח | #מחכים_לפסח_לאכול_פיצה
מצרכים
(2 פיצות)
2 שקיות (400 גרם) קמח תופח לפסח, "מאסטר שף"
1 מיכל שמנת חמוצה
1 ביצה
1/2 כוס מים
1/4 כוס שמן
1/2 כפית מלח
1/2 כפית סודה לשתיה
ביצה טרופה להברשה
רוטב פיצה:
1 בצל קטן חתוך דק
1 שן שום קצוצה
1 צנצנת עגבניות מרוסקות
חצי כפית אורגנו
מלח ופלפל
כפית סוכר
2 כפות שמן זית
150 גרם גבינת מוצרלה פרוסה
בין טיול לאירוח, בחול המועד הילדים בבית מסביב לשעון. אינה קראבצקי מציעה פיצה מהירה שתהיה בסיס מעולה לארוחת ערב
ההכנה
בסיר מחממים את השמן זית, מוסיפים בצל, שום, אורגנו, מלח ופלפל. מטגנים כשלוש דקות עד לשקיפות. מוסיפים את העגבניות המרוסקות ואת הסוכר. מבשלים כ15 דקות על אש בינונית.
להרכבת הפיצה: מרדדים את הבצק לעובי של 4-5 מילימטר, מעבירים לתבנית אפיה מרופדת בנייר אפייה. מורחים כמות קטנה של הרוטב ומניחים מעל את גבינת מוצרלה.
מוסיפים תוספות לפי בחירה. אופים בתנור שחומם ל220 מעלות כ-10 דקות.