עוגת שוקולד-קפה כשרה לפסח עם ציפוי שוקולד
גם כשרה לפסח, גם טבעונית ובעיקר מאוד טעימה!
מרכיבים לתבנית 18-20 ס"מ
לעוגה
130 גרם שוקולד מריר
30 מ"ל (2 כפות) אספרסו או 1 כף קפה מהול ב- 2 כפות מים רותחים
2 "ביצי" פשתן (2 כפות פשתן טחון + 6 כפות משקה סויה כשל"פ של אלפרו)
1/4 כוס רסק תפוחי עץ
100 גרם (1/2 כוס) סוכר
125 גרם (כוס וחצי) קמח שקדים (שקדים טחונים)
10 גרם (1 כף) קקאו
1/4 כפית מלח
לציפוי שוקולד
100 גרם שוקולד מריר
1/4 כוס + 1 כף משקה סויה כשל"פ של אלפרו
להגשה
פולי קקאו גרוסים
- מחממים את התנור ל- 175 מעלות.
- מכינים את הבלילה: שוברים שוקולד לקוביות, מניחים בקערה גדולה וממיסים על באן מרי (אפשר גם במיקרוגל) עד שמתקבלת תערובת חלקה.
- בינתיים יוצקים משקה סויה על זרעי פשתן טחונים, מערבבים היטב ומשאירים בצד ל- 5 דקות.
- מוסיפים לקערת השוקולד המומס אספרסו / תמצית קפה, "ביצי" פשתן, רסק תפוחים וסוכר ומערבבים עד לקבלת תערובת אחידה.
- מוסיפים קמח שקדים, קקאו ומלח ומערבבים עד שמתקבלת תערובת סמיכה.
- מעבירים את הבלילה לתוך תבנית אפייה ומיישרים. אין צורך לדחוס.
- אופים במשך 25 דקות. מוציאים מהתנור ומצננים.
- מכינים ציפוי שוקולד פשוט: מניחים בקערה שוקולד ומשקה סויה וממיסים על באן מרי או במיקרוגל. מערבבים עד שמתקבל גנאש חלק.
- מקשטים את העוגה: יוצקים את גנאש השוקולד ומפזרים פולי קקאו גרוסים.
הערות:
אפשר להשתמש בכל משקה צמחי שאוהבים.
אפשר להמיר את קמח השקדים בקמח קוקוס.
אל תאפו את העוגה יותר מ- 25 דקות.
יש לצנן את העוגה לחלוטין לפני החיתוך, אחרת היא עלולה להתפורר.