עוגת שוקולד חלבית (כשרה לפסח)
חומרים לתבנית אינגליש קייק
1 שקית תערובת לעוגת שוקולד כשל״פ
100 גרם חמאה רכה
3 ביצים
לציפוי גנאש שוקולד
100 גרם שוקולד מריר שבור לקוביות
100 מ״ל שמנת מתוקה
1. מחממים תנור ל-170 מעלות.
2. מקציפים חמאה רכה וביצים במיקסר במשך 2-3 דקות לקבלת תערובת בהירה ותפוחה.
3. מוסיפים את תכולת השקית וממשיכים להקציף במהירות גבוהה עוד 3 דקות לקבלת בלילת עוגה תפוחה וחלקה.
4. יוצקים את התערובת לתבנית אינגליש קייק משומנת ואופים 40-45 דקות או עד שקיסם שננעץ בעוגה, יוצא יבש עם פירורים לחים. מצננים את העוגה.
מכינים את גנאש השוקולד: מחממים את השמנת לסף רתיחה. יוצקים את השמנת הרותחת על השוקולד ומערבבים לאיחוד. יוצקים את הגנאש ומגישים