עוגת גבינה קרה
חומרים לעוגה בקוטר 22 ס״מ:
לבסיס
200 גרם עוגיות שוקולד צ׳יפס
70 גרם חמאה מומסת
לשכבת הגבינה
2 מיכלים (500 מ״ל) שמנת מתוקה להקצפה
1 חבילה פודינג וניל עם גרגירי וניל מאסטר שף
150 גרם (3/4 כוס) סוכר
2 גביעים (500 גרם) גבינה לבנה 9%
1 גביע (250 גרם) גבינת שמנת בטעם טבעי
לציפוי שמנת ופירות אדומים
2 גביעי שמנת חמוצה (עדיף ״של פעם״)
4 כפות סוכר
מיץ וקליפה מגוררת מלימון אחד
סלסילת דובדבנים ו/או פירות יער
1. מכינים את הבסיס: מערבבים פירורי עוגיות עם חמאה מומסת ומהדקים לתחתית התבנית. שומרים במקפיא.
2. מכינים את מלית הגבינה: מקציפים את השמנת המתוקה עם פודינג וסוכר במשך 3 דקות לקבלת קרם. טורפים את הגבינות למרקם אחיד, מוסיפים אותן לקרם ומערבלים במהירות נמוכה.
3. יוצקים את תערובת הגבינה על הבסיס, מכסים ומעבירים למקרר למשך 8 שעות להתייצבות. שעה-שעתיים לפני ההגשה מומלץ להעביר למקפיא כדי להקל על חילוץ העוגה מהתבנית.
4. מכינים את הציפוי לעוגה: מערבבים שמנת חמוצה עם 2 כפות סוכר ומורחים על פני העוגה.
5. מערבבים את הפירות עם 2 כפות סוכר, מיץ וקליפת לימון ויוצקים על פני העוגה.