עוגת ביסקוויטים וגבינה | המתכון הקלאסי עכשיו עם רכיבים תזונתיים
מצרכים לקרם
חב' ביסקוויט שוקו "מנה" (סה"כ 350 גרם)
2 חבילות שמנת מתוקה (סה"כ 500 מ"ל)
250 גרם גבינה לבנה (אפשר 5%-9%)
1 שמנת חמוצה (200 מ"ל)
1 אינסטנט פודינג וניל (80 גרם)
כוס חלב
מצרכים לציפוי שוקולד
1 שמנת מתוקה (250 מ"ל)
150 גרם שוקולד מריר
גם עוגות מפנקות יכולות ליהנות מיתרונות תזונתיים. למשל בשימוש בביסקוויטים עם דגנים מלאים. עוגה שאף ילד לא יסרב לה.
אופן ההכנה
1. מערבבים בקערה גבינה לבנה ושמנת חמוצה.
2. בקערה נפרדת מקציפים שמנת מתוקה ואינסטנט פודינג עד לקבלת קצפת יציבה.
3. מאחדים בתנועת קיפול את תוכן שתי הקערות לקרם אחיד.
4. טובלים את הביסקוויטים בחלב ומסדרים בתחתית התבנית. שופכים מחצית הקרם על גבי הביסקוויטים ומיישרים.
5. מסדרים על גבי המלית שכבה נוספת של ביסקוויטים טבולים בחלב.
6. שופכים את יתרת הקרם על גבי הביסקוויטים, מיישרים ומכניסים למקרר לחצי שעה.
7. הכנת הציפוי: מחממים לסף רתיחה שמנת מתוקה בסיר. מניחים את השוקולד בקערה ושופכים את השמנת החמה על השוקולד. מערבבים עד לקבלת קרם חלק.
8. מוציאים את העוגה מהמקרר ומצפים בציפוי השוקולד. מחזירים למקרר ל 5 – 6 שעות לפי ההגשה.