ספגטי עם סרדינים | כשיש סרדינים בארון ובא משהו טעים
המרכיבים
1 חבילה ספגטי מספר 5, "ברילה"
3 קופסאות סרדינים משומרים בשמן, מסוננים
4 שיני שום כתושות
1/2 כוס שמן זית כתית מעולה
1 כפית פלפל שחור כתוש
מלח, פלפל
עלי פטרוזיליה להגשה
כף גדושה של פירורי לחם
ההכנה
1. במחבת רחבה מניחים חצי כוס שמן זית, מחממים על להבה בינונית ומוסיפים את השום הכתוש, מטגנים עד להזהבה קלה.
2. מוסיפים פלפל שחור כתוש, ואת הסרדינים המסוננים. בעזרת מזלג מועכים את הסרדינים ומפוררים אותם.
3. בינתיים מבשלים את הספגטי. מרתיחים 5 ליטר מים בסיר. מוסיפים כפית מלח, ומבשלים עד לדרגת אל-דנטה. מעבירים כוס ממי הבישול למחבת הרוטב, ומערבבים. מתקנים תיבול.
4. מוסיפים את הפסטה למחבת הסרדינים, מערבבים, עד שכל הספגטי מצופה ברוטב, מוסיפים את פריורי הלחם מעל, מקשטים בפטרוזיליה טרייה ומגישים מיד.