שסטוביץ לינגווני מהמזרח הרחוק

לינגווני מהמזרח הרחוק

לוקחים את רוטב השמנת והפטריות האהוב לטיול במזרח עם קרם קוקוס, ג'ינג'ר ומעט סויה שיהפכו אותה לחגיגת טעמים אסיאתית וטבעונית
(ציון 92)

מרכיבים

4-6 מנות

 

1 חבילת פסטה מסוג לינגוויני ברילה

4 כפות שמן זית

2-3 סלסילות פטריות שמפיניון פרוסות (לא דק מדי)

3-4 פטריות פורטובלו גדולות, חצויות לאורך ופרוסות (רשות)

1 סלסילה פטריות שימג'י, מופרדות מהבסיס (רשות)

קורט מלח

1 בצל סגול בגודל בינוני, חתוך לקוביות קטנות

3-4 שיני שום, קלופות וכתושות או קצוצות דק

חתיכה קטנה של ג'ינג'ר, מגוררת או קצוצה דק

3-4 כפות רוטב סויה

2-3 כפות רוטב חריף שאוהבים

1 פחית (400 מ"ל) קרם קוקוס

4 גבעולי בצל ירוק, פרוסים לטבעות

 

פסטה ברוטב שמנת ופטריות היא אחת המנות הקלאסיות והאהובות ביותר. הפעם הרוטב המוכר מקבל טאצ' אסייאתי: במקום השמנת משתמשים בקרם קוקוס, הסויה תחליף את המלח והג'ינג'ר יתווסף לבצל ולשום. אפשר להשתמש בסוג אחד של פטריות או להשתמש בפטריות אקזוטיות יותר שהיום זמינות גם במדפי הסופר.

בכמות גדולה מומלץ להשתמש בסיר גדול. אם מכינים כמות קטנה יותר (כמו בסרטון ) משתמשים בווק או מחבת רחבה.

 

אופן ההכנה

1. מבשלים את הפסטה לפי הוראות היצרן.

2. במקביל לבישול הפסטה, מחממים שמן זית בסיר גדול, מעל הלהבה הגבוהה ביותר ומטגנים את קוביות הבצל כחצי דקה. מוסיפים את השום והג'ינג'ר ומטגנים כדקה נוספת.

3. מוסיפים את הפטריות וממשיכים לטגן 2 דקות נוספות, עד שהפטריות מתחילות להגיר נוזלים. אם התחתית נראית יבשה מוסיפים מעט מים או שמן כדי שהשום לא ישרף.

4. מוסיפים את רוטב הסויה והרוטב החריף, בוחשים היטב.

מוסיפים את קרם הקוקוס, מביאים לרתיחה, נותנים לרוטב להסמיך מעט, טועמים ומוסיפים עוד רטבים (סויה ו/או חריף) אם צריך.

5. מוסיפים את הפסטה המבושלת עם חצי מהבצל הירוק ובוחשים היטב עד שהפסטה נעטפת בכל המרכיבים והרוטב מסמיך.

6. מסירים מהאש ומגישים עם עוד קצת בצל ירוק.

 

המתכון מאת: עז תלם

 

 

    הירשמו לניוזלטר!

    רוצים להתעדכן בכל הקופונים והמבצעים על כל החדש והנוצץ בעולם הקוסמטיקה והטיפוח?
    רוצים לשמוע על כל המתכונים והטיפים הכי מיוחדים וטעימים בעולם הקולינריה? הירשמו עכשיו!

    טואלטיקה
    עדכונים שוטפים
    על עולם טיפוח
    הפרט והבית
    בחר
    יופי וקוסמטיקה
    עדכונים שוטפים על
    החדש והנוצץ
    ופעילויות שאתם
    חייבים לדעת עליהן
    בעולם היופי
    בחר
    מזון
    עדכונים חמים על
    מוצרים חדשים,
    פעילויות מדליקות
    ומתכונים שווים בעולם
    הקולינריה
    בחר
    קמעונאים
    עדכונים שוטפים על
    מוצרים חדשים,
    פעילויות שיווקיות
    ומידע קמעונאי חשוב
    בחר

    * ניתן לבחור יותר מניוזלטר אחד

    קראתי ואני מסכים לתנאי הפרטיות ולתקנון החברה. היני מאשר קבלת חומר פרסומי.

    קראתי ואני מסכימ/ה לתנאי הפרטיותולתקנון החברה.
    היני מאשר/ת קבלת חומר פרסומי.

    הרשמו לניוזלטר