ספגטי חיטה מלאה עם רצועות קישואים ופיסטוקים
מרכיבים
1/2 חבילה ספגטי חיטה מלאה "ברילה"
4 כפות שמן זית
3 שיני שום, כתושות
3 קישואים בגודל בינוני
60 מ"ל (1/4 כוס) שמנת מתוקה (או קרם קוקוס)
מיץ מלימון אחד (אפשר גם ליים)
מלח ופלפל שחור גרוס
להגשה
חופן עלי נענע, קצוצים דק
חופן קטן פיסטוקים, קלויים וקצוצים גס
מנה צמחונית קלה, צבעונית ויפה
הכנה:
1. מבשלים פסטה לפי הוראות היצרן
2. חותכים קישואים לרצועות דקיקות בעזרת קולפן או סכין
3. במחבת מטגנים שום כתוש בשמן זית ,מוסיפים את הקישואים ומעט מים (כדי שהשום לא ישרף) ומטגנים עד ריכוך קל.
4. מוסיפים מיץ לימון, מעט שמנת מתוקה, פסטה ומי בישול של פסטה ומערבבים. טועמים ומתקנים תיבול.
5. מגישים לצלחת, מעטרים בנענע קצוצה ושברי פיסטוקים.
המתכון מאת: עז תלם