סלט פסטה עם טונה, בצל סגול ורוזמרין | חגיגה איטלקית בפה
מרכיבים
חצי חבילת פסטה חונקי כמרים (קסרצ'ה), "ברילה"
1 קופסא טונה "ריו מרה" בשמן זית 160 גרם
2 בצלים סגולים
2 ענפי רוזמרין קטנים
רבע כוס שמן זית מעולה
כף יין לבן
מעט מלח
מעט פלפל טחון טרי
50 גרם גבינת פרמז'ן מגורדת
אופן ההכנה
חותכים את הבצלים לפרוסות עבות ומטגנים אותן במחבת עם שמן הזית והיין עד שהיין מתאדה.
קוצצים את הרוזמרין ומוסיפים אותו למחבת עם מעט מלח.
מטגנים בחום נמוך תוך כדי ערבוב עד שהבצלים יתרככו.
מכבים את האש ומוסיפים את הטונה למחבת.
בינתיים מבשלים את הפסטה לפי הוראות ההכנה, מסננים. יוצקים על הפסטה את התערובת, מתבלים את הסלט עם פלפל שחור טחון טרי לפי הטעם ומפזרים מעל את גבינת הפרמז'ן.
יאמממי!
המתכון באדיבות ריו מרה