סלט ירוק עם תוספת קראנצ'ית | #מרענןכאן
המרכיבים לסלט
2 ראשי חסה אמריקאית (היפטרו מהעלים הגסים, והשתמשו בעלי הלב)
1 בצל סגול חצוי ופרוס דק
8 צנוניות פרוסות לעיגולים
המרכיבים לרוטב
2 כפות דבש
2 כפות חרדל דיז'ון חלק
2 כפות חומץ תפוחים (ממליצה לא להתפשר! זהו חומץ פשוט וזול שמוסיף טעם מדהים לרטבים)
כפית מלח גס אטלנטי
חצי כוס שמן זית
1 שקית "מיקסלט" של "מאסטר שף"
סלט רענן משמח את המצפון לצד לביבות מטוגנות. תוספת "מיקסלט" מעשירה את בפיצוחים מתובלים.
אופן ההכנה
שוטפים את החסה היטב, ומייבשים. קורעים את החסה בידיים (כך היא לא משחירה בשוליים ושומרת על פריכותה), ומניחים בקערת הגשה. מפזרים מעל את הבצל הצנוניות.
מכינים את הרוטב: בצנצנת עם מכסה הרמטי (אני תמיד מעדיפה להכין רטבים בצנצנת, פשוט משקשקים והרוטב נשמר לכמה ימים) מערבבים היטב דבש, חרדל, חומץ ומלח. מוסיפים את השמן בהדרגתיות, עד לקבלת רוטב חלק ומבריק.
להגשה: יוצקים את הרוטב ממש לפני האכילה, מפזרים מעל את תערובת "מיקסלט" ומגישים.