סלט אטריות אורז אסייתי
בסיס הסלט הוא אטריות אורז, אליהן מוסיפים כרוב, גזר, בצל ירוק ובוטנים ברוטב על בסיס חמאת בוטנים, סויה וצ׳ילי. אפשר לגוון עם ירקות נוספים כמו נבטים, קולורבי וצנוניות.
200 גרם אטריות אורז דקיקות
כשליש כרוב לבן
2 מלפפונים חתוכים לרצועות דקיקות
2 גזרים
2 כוסות עשבי תיבול – בצל ירוק, כוסברה, נענע, בזיליקום
1 פלפל צ׳ילי אדום פרוס דק-דק (לא חובה, אבל מוסיף)
חופן בוטנים מטוגנים או קלויים, קצוצים
לרוטב:
2 כפות חמאת בוטנים
3 כפות רוטב דגים או 2 כפות רוטב סויה
1 שן שום כתושה
4 כפות מים
1 כף צ׳ילי מתוק
מיץ וקליפה מגוררת מליים או לימון
1. משרים את אטריות האורז 3 דקות במים רותחים. מסננים ומצננים.
2. מכינים את הרוטב: כותשים את הבוטנים עם שום טועמים ומתקנים תיבול אם צריך.
3. מרכיבים את הסלט ומגישים מיד: מערבבים את האטריות בקערה עם הירקות, עשבי התיבול, הצ׳ילי והרוטב ומערבבים יחד. מפזרים בוטנים מעל ומגישים.