במה תורמים לנו סיבים תזונתיים?
02-02-2015
סיבים תזונתיים הם רכיבי מזון אשר לא מתעכלים ולא נספגים בגוף, הם למעשה נשארים במערכת העיכול ובכך שומרים עם בריאות מערכת העיכול ומסייעים לבריאות הגוף.
כאשר אנחנו אוכלים סיבים, הסיבים נשארים במערכת העיכול, סופחים מים ומתרחבים (ממש כמו ספוג) ומגדילים את נפח המזון והצואה.
איך פעולה זו משפרת את בריאותנו?
בכמה דרכים:
- שובע: הנפח שהסיבים יוצרים מגדיל את התחושה שיש לנו הרבה אוכל בקיבה ומגדיל את תחושת השובע בארוחה, לכן תמיד נעדיף מזון עשיר בסיבים כמו פריכיות אורז מאורז מל
- מניעת עצירות: כשהסיבים התזונתיים סופחים נוזלים הם מתרחבים ומרככים ובכך מסייעים לריכוך הצואה ולהקלה על פעילות מערכת העיכול. תכונה זו גם מסייעת במניעת טחורים
- שמירה על בריאות הלב: כשהסיבים סופחים אליהם נוזלים שנמצאים באוכל הם סופחים מים וסופחים גם שומן. פעולה זו מונעת ספיגה של השומן לגוף ובכך הסיבים מסייעים להפחתת הכולסטרול בדם.
- איזון סוכר בדם: בפעולה דומה להשפעה על בריאות הלב, הסיבים קושרים אליהם את הסוכר ובכך, מאטים את הספיגה שלו לגוף ולדם וגורמים לעלייה איטית יותר של הסוכר בדם לאחר הארוחה ובכך מסייעים לאיזון הסוכר בגוף.
איפה נמצאים סיבים תזונתיים?
סיבים תזונתיים מגיעים בעיקר מהקליפה ולכן ניתן למצוא אותם בפירות וירקות, קטניות ודגנים מלאים כגון לחם מחיטה מלאה, פסטה מחיטה מלאה, אורז מלא ופריכיות אורז מלאות.