מרק ירקות אסייתי | המזרח זה כאן
מרכיבים
1 כף שמן
2 שיני שום כתושות
1 כפית גי'נג'ר טרי קצוץ דק
1 גזר בינוני קלוף חתוך למקלונים
1 גבעול סלרי חתוך למקלונים של 3– 4ס"מ
1 קישוא בינוני חתוך למקלונים
1 כוס ברוקולי
4 כוסות מים
3 כפות רוטב סויה מאסטר שף
3 כפות שרי יבש
100 גרם אטריות אורז מאסטר שף מבושלות על פי ההוראות
קורט סוכר
מלח
פלפל
להגשה
בצל ירוק קצוץ וכמה טיפות שמן שומשום.
הוראות הכנה
1. מחממים את השמן בסיר ועל אש בינונית גבוהה ומטגנים הגי'נג'ר והשום תוך כדי ערבוב במשך כמה שניות.
2. מוסיפים את מקלוני הגזר והסלרי וממשיכים לטגן ולערבב 2 דקות נוספות.
3. מוסיפים את הקישואים והברוקולי מטגנים ומערבבים 2 דקות נוספות
4. יוצקים את המים ומביאים לרתיחה. מבשלים במשך 7 דקות.
5. מוסיפים את התבלינים והאטריות המבושלות ומערבבים. מתקנים את התיבול ומגישים עם בצל ירוק קצוץ מעל וכמה טיפות שמן שומשום.
לגיוון: ניתן להשתמש גם בירקות אחרים אך מומלץ להתחיל בבישול עם הירקות הקשים יותר ורק אחר כך להוסיף את הירקות הרכים.