מלבי קרם קוקוס "מאסטר שף"
החומרים:
(10 מנות אישיות)
1 פחית קרם קוקוס "מאסטר שף"
100 מ"ל מים
50 גרם סוכר (1/4 כוס)
20 גרם קורנפלור (2 כפות גדושות)
1 כפית מי ורדים
לקישוט: סירופ רימונים, קוקוס (אופציונלי)
1 שקית מיקסלט עם חמוציות, "מאסטר שף"
5 כפות סוכר
1 כפית מלח ים
קינוח פרווה אידיאלי לארוחת חג, בתוספת טוויסט אופנתי של קראנץ מלוח-מתוק.
אופן ההכנה:
1. בקערית קטנה מערבבים את הקורנפלור בחצי כוס מים קרים, עד שאין גושים.
2. מחממים בסיר קרם קוקוס, מים וסוכר על להבה קטנה, עד לבעבוע קל ומוסיפים כפית מי ורדים.
3. כשהנוזל חם יוצקים את הקורנפלור המומס, וטורפים היטב. ממשיכים לחמם מעט, עד שנוצר נוזל סמיך, ללא גושים.
4. יוצקים ל-10 כוסיות אישיות. מצננים בחוץ כשעה ומכניסים למקרר להתגבשות.
להכנת קראנץ פיצוחים מתוק-מלוח:
מכינים קרמל: ממיסים במחבת 5 כפות סוכר. כשהסוכר נמס מכניסים חצי מתכולת השקית וכפית מלח אטלנטי. מערבבים קלות בכף עץ. כשהקרמל הופך לצבע ענברי, שופכים את התערובת על נייר אפיה, משטחים כמה שניתן ומחכים שיתקשה. שוברים לחתיכות קטנות. מוציאים את המלבי מהמקרר, מקשטים בסירופ גרנדין-רימונים, מעט קוקוס ואת שברי הקראנץ.
לפרטים על קרם הקוקוס של מאסטר שף
צילום: גיא יחיאלי