מאפינס שוקו וניל
כמות לכ-10-12 יחידות
לגנאש שוקולד
200 גרם שוקולד מריר
1 מיכל אלפרו סויה לבישול ואפייה (250 מ"ל)
לבצק
200 גרם קמח לבן
50 גרם סוכר
30 גרם קורנפלור
1/2 כפית אבקת אפייה
1/2 כפית סודה לשתייה
קורט מלח
כוס משקה סויה אלפרו בטעם וניל
70 גרם שמן חמנייה
2 כפיות תמצית וניל
- מכינים את הגנאש: בקערה מערבבים את השוקולד עם שמנת סויה לבישול – ממיסים את השוקולד במיקרו (בפולסים של 20 שניות). מערבבים היטב עד שמתקבלת תערובת חלקה. מכניסים את הגנאש למקפיא לכחצי שעה עד שעה
- מכינים את הבצק: מערבבים את כל החומרים היבשים: קמח, סוכר, קורנפלור, אבקת אפייה, סודה לשתיה ומלח. מוסיפים שמן ואת משקה הסויה. מערבבים עד שמתקבלת תערובת אחידה.
- מחממים תנור ל-170 מעלות. משמנים תבנית מאפינס או מניחים עטרות נייר בשקעים.
- ממלאים את השקעים בתערובת עד ל-3/4 הגובה. מוסיפים כפית של גנאש שוקולד במרכז כל שקע.
- מכניסים לתנור ואופים 15-17 דקות, עד שקיסם הננעץ בגוף המאפין יוצא יבש.
שדרוגים למאפינס:
* למאפינס שוקולד עם שוקולד צ'יפס מוסיפים חופן שוקולד צ'יפס לתערובת.
* למאפינס שוקולד ובננה מוסיפים לבלילה בננה אחת מעוכה היטב.
*למאפינס לוטוס (במקום שוקולד) מניחים חצי כפית ממרח לוטוס במרכז המאפינס ולאפות יחדיו.