מאפינס אטריות ובולונז ברוטב עגבניות איטלקיות
מאפינס עם אטריות, בשר טחון ורוטב מעגבניות איטלקיות. עם כזה שילוב מושלם אי אפשר לפספס
לאטריות
1 חבילת אטריות בינוניות מאסטר שף
2 ביצים
כפית אורגנו יבש
חצי כפית פלפל
כפית שום גבישי
כפית מלח
לבשר
500 גרם בשר טחון
3 כפות שבבי בצל מאסטר שף
רבע כוס פטרוזיליה קצוצה
חצי כפית מלח
כף שמן זית
לרוטב
2 פחיות של עגבניות איטלקיות חתוכות דק מאסטר שף
1 כפית מלח
4 כפות שמן זית
חצי כוס עלי בזיליקום קצוצים
להגשה
עלי בזיליקום
12 מנות. זמן הכנה: כ-90 שעה. דרגת קושי: קל להכנה.
הוראות ההכנה
- מבשלים את האטריות לפי הוראות ההכנה שעל האריזה. מצננים ומערבבים בקערה עם ביצה, שום גבישי, מלח, פלפל ואורגנו.
- מחממים תנור ל-180 מעלות.
- בקערה מערבבים את כל מרכיבי הבשר יחד.
- משמנים תבנית שקעים בשמן זית. משטחים בכל שקע מעט מהבשר ומכסים בתערובת האטריות. אופים בתנור כ- 35 דקות.
- בזמן שהמאפה בתנור, מכינים את הרוטב: מניחים בסיר קטן את כל מרכיבי הרוטב ומבשלים כ- 10 דקות על אש נמוכה.
- ההגשה: מניחים בצלחת רוטב עגבניות ומעל מאפה אטריות בשר כשהחלק של הבשר כלפי מעלה. מקשטים בעלי בזיליקום.