מאפי תרד וגבינות
חומרים ל-30 מאפים קטנים:
30 דפי אורז בקוטר 16 ס"מ מאסטר שף
3 כוסות עלי תרד קצוצים
חצי כוס בצל ירוק קצוץ
200 גרם פטה או בולגרית מפוררת
100 גרם קשקבל מגוררת
1 ביצה
4-5 כפות שומשום לציפוי
- מחממים תנור ל-180 מעלות (עדיף טורבו) או 200 מעלות רגיל.
- מערבבים תרד קצוץ עם בצל ירוק, פטה, קשקבל וביצה בקערה.
- יוצקים מים לקערה שתוכל להכיל את העלה. טובלים עלה למשך 10 שניות. שימו לב, זה קריטי. כי הכוונה היא רק להגמיש אותו, מבלי שיתרכך ממש.
- מניחים בקצה הדף כף מלית לרוחב ומתחילים לגלגל, בגלגול השני מקפלים את השוליים פנימה מימין ומשמאל וממשיכים לגלגל כך שמתקבל מאפה מלבני וסגור היטב, ללא סדקים וקרעים – זה חשוב. אם יהיה קרע המלית תיזל.
- מניחים במרווחים בתבנית עם נייר אפייה, מפזרים שומשום ואופים 40 דקות או עד שהמאפים שחומים יפה. מצננים מעט ומגישים עם ביצים קשות וירקות טריים.
לרכישת מוצרי מאסטר שף – הקליקו כאן