קיגל – מאפה אטריות עם חמוציות ברוטב קרמל
מאפה קיגל מתקתק עם חמוציות, פקאן מסוכר וקרמל. נהדר לארוחת חג ולערב שבת
מצרכים
2 חבילות אטריות בינוניות מאסטר שף
60 גרם חמאה
1 כוס סוכר
כפית קינמון
חצי כפית ג'ינג'ר קצוץ
4 ביצים
100 גרם פקאן מסוכר
100 גרם חמוציות
6-8 מנות. זמן הכנה: כ-90 דקות. דרגת קושי: קל להכנה.
הוראות ההכנה
- מבשלים במים רותחים את האטריות לפי הוראות ההכנה שעל האריזה. מצננים.
- בסיר מניחים חמאה וסוכר ומערבבים עד שהסוכר מקבל צבע קרמלי. מסירים מהאש.
- מעבירים את האטריות לקערה ומוסיפים את הקרמל, הקינמון, הג'ינג'ר, החמוציות והפקאנים, מערבבים ומוסיפים את הביצים.
- מעבירים לתבנית מרופדת בנייר אפייה משומן בחמאה ואופים כ- 80 דקות ב- 170 מעלות. מוציאים מהתנור. מצננים כ- 15 דקות, הופכים על צלחת הגשה ומסירים בעדינות את הנייר.