לזניה תפוחי אדמה במילוי גבינות ורוטב עגבניות איטלקי
אביזרים
תבנית מלבנית או עגולה לאפייה
מנדולינה
מצרכים
2 קופסאות עגבניות איטלקיות חתוכות דק מאסטר שף
מלח
1 כפית פלפל שחור גרוס
1 כף שום גבישי
שמן זית
חצי כוס עלי בזיליקום קצוצים
5 תפוחי אדמה פרוסים דק במנדולינה מושרים בקערה עם מים רותחים וכף מלח לחצי שעה
חצי כוס פירורי לחם מאסטר שף
250 גרם גבינה בולגרית מפוררת
300 גרם מוצרלה מגוררת
חצי כוס שבבי בצל מאסטר שף
אופן ההכנה
בקערה מניחים את תפוחי האדמה המסוננים ממים, מוסיפים כף שמן זית, מעט מלח ופלפל ומערבבים.
בקערה נפרדת מערבבים עגבניות איטלקיות חתוכות דק מאסטר שף, מלח, פלפל 2 כפות שמן זית, שום גבישי ועלי בזיליקום.
בתבנית משומנת היטב מפזרים פירורי לחם , מניחים מעל חצי מכמות תפוחי האדמה, גבינה בולגרית מפוררת וחצי מכמות המוצרלה ורוטב העגבניות.
שמים שכבה נוספת של תפוחי אדמה מעל את רוטב העגבניות והמוצרלה שנשארו. להוסיף מעל שבבי בצל ופירורי לחם.
אופים בתנור בחום של 170 מעלות כשעה עד שעה וחצי.