לזניה בשרית כשרה עם ערמונים ורצועות קישואים צרובים
750 גרם בשר בקר טחון
1 קופסא (500 גרם) לזניה של ברילה
1 צנצנת רוטב עגבניות ברילה
2 ביצים
2 גזרים
1 בצל
6 קישואים ישרים וארוכים
1 חבילת ערמונים בואקום
מלח ופלפל לפי הטעם
קורט טימין טרי
שמן זית לטיגון
- חותכים את הבצל והגזר לקוביות קטנות ומטגנים בסיר עם מעט שמן זית.
- מוסיפים את הערמונים והבשר הטחון, ממשיכים לטגן עד שהבשר משחים מעט.
- מוסיפים את רוטב העגבניות והטימין ומבשלים כחצי שעה.
- מתבלים במלח, פלפל לפי הטעם. מניחים בצד לצינון.
- פורסים את הקישואים לאורכם לפרוסות בעובי 1/2 ס"מ וצולים על מחבת פסים רותחת כחצי דקה מכל צד ומניחים בצד.
- לאחר שהבשר התקרר מוסיפים פנימה את הביצים ומערבבים היטב.
- יוצקים מעט מתערובת הבשר לתבנית אפייה, עליה מסדרים שכבה של עלי לזניה, עליהם שכבה אחת של קישואים ושוב שכבת בשר, עלי לזניה, קישואים וחוזר חלילה.
- השכבה האחרונה צריכה להיות עלי לזניה, עליהם קישואים ועליהם מעט מאד רוטב בצורה בה הקישואים עדיין ייראו.
- מכניסים לתנור שחומם מראש לחום של 170 מעלות ואופים כשעה. מוציאים, מצננים ומגישים.