שסטוביץ טונה קסרול (או בעברית: מאפה טונה ופסטה)

טונה קסרול (או בעברית: מאפה טונה ופסטה)

(ציון 90)

מצרכים

כוס ורבע פסטה ברילה קצרה לא מבושלת

2 כפות חמאה או מרגרינה

2 כפות קמח

3/4 כפית מלח

2 כוסות חלב

1 כוס גבינה צהובה מגוררת

2 קופסאות שימורי טונה ריו מארה, מסוננות היטב

 

לציפוי

3/4 כוס פירורי לחם

כף חמאה או מרגרינה, מומסת

עירית קצוצה

הכנה

1.    מחממים תנור ל-180 מעלות.

2.    מבשלים את הפסטה לפי הוראות החבילה, ומסננים היטב.

3.    בינתיים, במחבת רחבה, ממיסים חמאה/מרגרינה על חום נמוך. מוסיפים את הקמח והמלח. מבשלים על אש בינונית, תוך עירבוב מתמיד, עד שהתערובת חלקה ומבעבעת. מסירים מהאש ויוצקים את החלב בהדרגה ותוך כדי עירבוב. מחזירים לאש עד לרתיחה, וממשיכים בעירבוב. מבשלים ברתיחה כדקה, ומוסיפים פנימה את הגבינה המגוררת עד שהיא נמסה.

4.    מוסיפים לסיר את הפסטה המבושלת, ולאחר מכן את הטונה, ומערבבים היטב. יוצקים לתבנית בנפח 2 ליטר. מכסים בנייר כסף ואופים כ-25 דקות עד שחם ומבעבע.

5.    בינתיים, בקערה קטנה, מערבבים את פירורי הלחם עם החמאה/המרגרינה המומסת והעירית הקצוצה. מפזרים את הציפוי על המאפה. אופים לא מכוסה כ-5 דקות נוספות, או עד שהציפוי מזהיב. בתיאבון!

    הירשמו לניוזלטר!

    רוצים להתעדכן בכל הקופונים והמבצעים על כל החדש והנוצץ בעולם הקוסמטיקה והטיפוח?
    רוצים לשמוע על כל המתכונים והטיפים הכי מיוחדים וטעימים בעולם הקולינריה? הירשמו עכשיו!

    טואלטיקה
    עדכונים שוטפים
    על עולם טיפוח
    הפרט והבית
    בחר
    יופי וקוסמטיקה
    עדכונים שוטפים על
    החדש והנוצץ
    ופעילויות שאתם
    חייבים לדעת עליהן
    בעולם היופי
    בחר
    מזון
    עדכונים חמים על
    מוצרים חדשים,
    פעילויות מדליקות
    ומתכונים שווים בעולם
    הקולינריה
    בחר
    קמעונאים
    עדכונים שוטפים על
    מוצרים חדשים,
    פעילויות שיווקיות
    ומידע קמעונאי חשוב
    בחר

    * ניתן לבחור יותר מניוזלטר אחד

    קראתי ואני מסכים לתנאי הפרטיות ולתקנון החברה. היני מאשר קבלת חומר פרסומי.

    קראתי ואני מסכימ/ה לתנאי הפרטיותולתקנון החברה.
    היני מאשר/ת קבלת חומר פרסומי.

    הרשמו לניוזלטר