דג מרוקאי
חומרים ל-6 מנות:
6 נתחי פילה דג טרי (פורל, לברק, מושט)
4 כפות שמן זית
1 בקבוק מחית עגבניות מאסטר שף
5 שיני שום פרוסות
2 פלפלים ירוקים חריפים (שלמים או פרוסים – לפי דרגת החריפות שלכם)
2 גמבות חתוכות לטבעות
2 תפוחי אדמה קלופים ופרוסים
1 כפית גדושה פפריקה מרוקאית
חצי כפית כמון
חצי כפית כורכום
חצי כפית מלח
1 כף אריסה (לא חובה)
1 כוס גרגרי חומוס מבושלים
לימון פרוס
כוסברה – חצי צרור לבישול וחצי להגשה
1. מכינים את הרוטב: מעליהן מפזרים את העגבניות, פרוסות פלפלים ותבלינים מעורבבים עם שמן זית. מסדרים פרוסות תפוחי האדמה בתחתית הרוטב.
2. מביאים לרתיחה, מבשלים 10 דקות, מנמיכים להבה, מכסים ומבשלים 20-30 דקות עד לריכוך תפוחי האדמה ולמיצוי הטעמים. טועמים את הרוטב ומתקנים תיבול. הרוטב חייב להיות טעים כמו שהוא, עוד לפי שמוסיפים את נתחי הדג.
*עד כאן אפשר להכין מראש, ולהוסיף את הדג רק בחימום לפני ההגשה.
3. מטמינים את נתחי הדג ופרוסות הלימון בתוך הרוטב, מוסיפים את גרגרי החומוס, מבשלים יחד כ-10 דקות, עד שהדג עשוי אבל לא יבש. מוסיפים כוסברה קצוצה ומגישים
לרכישת מוצרי מאסטר שף – הקליקו כאן