בטטות מקורמלות עם יין וחרדל
מרכיבים:
3 בטטות שלמות שטופות
2 כוסות יין אדום יבש
3 כפות חומץ בלסמי
2 כפות סוכר לבן
כף חרדל
כף שומשום
שקיות צלייה "קוקי"
חותכים את הבטטה לפרוסות עבות של עובי 3 ס"מ. במחבת ברזל מכניסים את היין, החומץ הבלסמי, הסוכר והחרדל ומביאים לרתיחה קלה. משאירים על אש נמוכה ומוסיפים למחבת את הבטטות לקרמול. הופכים את הבטטות לפחות פעמיים על מנת שיקבלו ציפוי מהרוטב המצומצם ומאפשרים לנוזלים להצטמצם עד לחצי מהכמות.
מכסים את האש ומעבירים את תכולת המחבת (הבטטות והרוטב) לשקית צלייה "קוקי". סוגרים את השקית ומכניסים לתנור למשך 20 דקות לפחות ואפשר אף לחצי שעה עד 40 דקות.
מוציאים, מעבירים לכלי הגשה, מפזרים מעל זרעוני שומשום לקישוט ומגישים.