בורקס מצה לפסח
מורחים את רצועות המצה בפסטו, ממלאים בתערובת גבינות, מגלגלים ומטגנים לקבלת בורקס פריכים, שכיף לאכול עם ירקות וביצים. מומלץ להכין לבראנצ׳ או לטיול בחול המועד
חומרים ל-18-12 בורקס
6 מצות
1 גבינה ריקוטה
100 גרם בולגרית מפוררת
100 גרם קשקבל או צהובה מגוררת
2 כפות פסטו מאסטר שף
2 כפות פסטו עגבניות מיובשות מאסטר שף
לציפוי ולטיגון
2 ביצים
שמן
1. מרטיבים את המצות במים ועוטפים במגבת, על מנת שיהיו גמישות.
2. מערבבים את שלוש הגבינות בקערה.
3. מוסיפים פסטו ולשנייה מחית עגבניות.
4. לוקחים מצה וחותכים לשתיים (או שלוש) רצועות, לפי הגודל הרצוי לבורקס. מורחים כפית פסטו (בזיליקום או עגבניות מיובשות) מניחים כף גדושה גבינה ומגלגלים.
5. מחממים מחבת עם שמן. טובלים כל בורקס בביצה טרופה ומטגנים עד להזהבה משני הצדדים. מגישים חם או בטמפ׳ החדר לצד ירקות, זיתים וביצים קשות.