שוקולד ומערכת החיסון
10-02-2015
בא לך משהו מתוק? קחו שוקולד!
לא תאמינו, אבל הוא עושה לכם טוב.
הקקאו, מרכיבו העיקרי של השוקולד, עשיר במגנזיום, סידן, ברזל, אבץ, נחושת, אשלגן ומנגן. בנוסף ניתן למצוא בו את הויטמינים B1,B2,B3,A, כל אלו חומרים חיוניים לחיזוק ושימור גופנו. חלקם שיכים לקבוצת נוגדי-חימצון (אנטי-אוקסידנטים) העוזרת לרקמות הגוף להשתקם ומונעת מחלות.
בקקאו קיים קפאין, חומר הנחשב לסם המעורר את מערכת העצבים הסימפתטית. הוא מגרה את בלוטת האדרנל להפריש אדרנלין, מעלה את קצב הלב, הנשימה ולחץ הדם. כמות הקפאין בקקאו נמוכה מכמותו בקפה ובתה.