למה לאכול טונה?
הטונה הוא דג עשיר בחלבון ודל בשומן. כמות החלבון בדג טונה ל־100 גרם היא 20-28 גרם . כמות זו של חלבון נחשבת גבוהה מאוד ומספיקה עבור מרבית האנשים כמקור חלבון יחיד בארוחה שלא חייבת להיות גדולה מאוד.
שילוב הטונה במסגרת הארוחות בתפריט היומי קלה ונוחה ומאפשרת גיוון רב: הטונה היא חלק בלתי נפרד מכריכים, סלטים, מאפים, תוספות לפיצות ואפילו מוסים…(כן, כן, יש מוס טונה עבור המכורים).
אם אתם נמצאים שעות רבות מחוץ לבית – בלימודים, עבודה ואפילו נסיעות וטיולים – קל לקחת בתיק קופסת שימורי טונה ולשלב בארוחה. תתפלאו, אבל יש כאלה שגם בנסיעות לחו"ל מצטיידים בכמה קופסאות טונה במזוודה, רק ליתר ביטחון, למצבים שלא ימצאו חלבון זמין או מילוי מתאים לסנדוויצ'ים.
אגב, זה פתרון נוח במיוחד עבור שומרי הכשרות המטיילים בחו"ל שנמנעים מבשרים ועדיין רוצים לספק מקור חלבון יומי פשוט וטעים.
באדיבות: שירותי בריאות כללית