סוד הניחוח של זר הוורדים | ראיון עם הבשמים של קלואה רוז
הבשם מישל אלמאריק, שהיה שותף לפיתוח כמה מהבשמים המובילים בעולם, ביחד עם הבשמית הצעירה מרילין אלרן פיתחו את הניחוח Roses de Chloe במשך שנה שלמה.
איך התחילה התשוקה שלכם לניחוחות?
מישל: "אני נולדתי בעיר גראס שבצרפת, שהיא לב תעשיית הבישום. כך שהייתי מוקף מילדות בריחות מבושמים. בגיל 15, בטיול שנתי, לקחו אותנו לראות איך מייצרים בושם ומייד ידעתי שאני רוצה ליצור ניחוחות".
מרלין: "זכרונות הילדות שלי דווקא עירוניים, ונראה לי שהשיטוטים שלי בפארמים עם אמא שלי שתמיד התעניינה בבשמים חדשים – הם הובילו אותי לתחום".
מה מקור ההשראה שלכם?
מישל: "חומרי גלם. אני נמצא בחיפוש מתמיד אחרי חומרי גלם חדשים, שיעניקו מגע של תשוקה".
מרילין: "אני בת מזל לעבוד בבית קלואה. אני מוקפת באנשי מקצוע מעולים וחומרי גלם משובחים שמעניקים לי השראה וידע".
מה צריך כדי להיות בשם טוב?
מישל: להיות יצירתי, לשמור על ראש פתוח וסקרנות לחומרי גלם חדשים".
מרילין: "שילוב בין טכניקות ישנות לחומרי גלם חדשים".
יש לכם העדפות לרכיבים מבוימים?
מישל: זה כמו לשאול שף האם יש לו העדפה. אני מניח שכל שף אוהב לעבוד עם חומרי גלם מסוימים. החוכמה היא לחקור אותם לעומק".
מרילין: "אני צעירה, וההעדפות שלי משתנות כל הזמן, ביחד עם הניסיון".
מהו הסוד לניחוח טוב?
מישל: "אין דבר כזה. ניחוח יוצרים בעבודה מאומצת שדורשת הרבה סבלנות. כל הבשמים חשופים לאותם חומרי גלם, החוכמה היא להשתמש בהם במינונים מדויקים, ליצור תמהיל שיעבוד נכון. לפעמים זה לוקח שנים".
תארו לי את הבושם קלואה רוזס?
"פרחוני-עצי".
ואילו שמות תואר יתאימו לו?
"ניחוח חשוף, עם חסד, ניחוח עירוני".
מה הייתה המטרה הראשונה?
"ליצור ניחוח של ורד שזה עתה נקטף. האם הצלחנו? בהחלט, הניחוח מרומם את הוורדים לעדינות ורעננות".