סלט ניסואז עם פטריות מוקפצות ומיקסלט | מאת מאיר בולקה
מצרכים
קופסת טונה נתחים שלמים
1 ביצה קשה
2 סוגי פטריות, חצויות.
1 עגבניה חתוכה לקוביות
1 בצל סגול פרוס דק
1 מלפפון חמוץ חתוך לקוביות
להכנת האיולי:
1 חלמון ביצה
1/2 כוס שמן צמחי
1/2 כוס שמן זית
מיץ מלימון שלם
חצי כפית פלפל שחור
1/2 כפית מלח
2 שיני שום כתושות
שקית מיקסלט "מאסטר שף"
שלבי ההכנה:
להכנת האיולי:
מכניסים את כל מרכיבי האיולי מלבד השמנים לבלנדר ומפעילים לערבוב מלא. מזליפים מעט בכל פעם סוג אחר של השמן כשהבלנדר מופעל על מהירות איטית, בתחילה השמן זית ואחריו השמן הרגיל.
עוצרים את פעולת הבלנדר וטועמים. המרקם אמור להיות מרקם הדומה לזה של מיונז.
טועמים מותקנים, הן על ידי הוספת שמן צמחי והן על ידי הוספת התבלינים.
מחממים ווק עד שהוא לוהט.
מוסיפים כף של שמן זית ומקפיצים את הפטריות למשך מספר שניות.
מוציאים ומניחים בקערת ערבוב.
מוסיפים את הירקות (העגבניה, המלפפון חמוץ, הבצל הסגול, נתחי הטונה והביצה הקשה) ויוצקים מעל את האיולי.
מוסיפים את המיקסלט ומגישים.