עוגת סושי
חומרים ל-6 מנות/ תבנית (או קערה) בקוטר 20 ס״מ:
300 גרם (כוס וחצי) אורז עגול לסושי, שהושרה חצי שעה במים
500 מ״ל מים רותחים
לתחמיץ (סושי סו, לתיבול האורז):
5 כפות חומץ אורז
1 כף סוכר
1 כפית מלח
לשכבות:
1 אבוקדו בשל, פרוס דק
3 בצל ירוק קצוץ או צרור גבעולי עירית
2 מלפפונים חתוכים לרצועות דקות בעזרת קולפן
2 גזרים חתוכים לרצועות דקות בעזרת קולפן
300 גרם פילה סלמון טרי ללא עור, חתוך לקוביות קטנות
לתיבול:
3-4 כפות מיונז ווסאבי
לעיטור והגשה:
זרעי שומשום
ג’ינג’ר כבוש
רוטב סויה
רוטב צ’ילי מתוק
מכינים את האורז: מסננים את האורז שהושרה, מעבירים לסיר עם מים רותחים ומחזירים לרתיחה. מוסיפים קורט מלח, מכסים, מנמיכים את הלהבה למינימום ומבשלים 15-20 דקות. מכבים את האש ומשהים, בלי לפתוח את המכסה במשך 10 דקות נוספות.
במקביל מבשלים את הסושי סו בסיר קטן: מביאים לרתיחה חומץ, סוכר ומלח ומערבבים עד שהסוכר נמס.
אחרי שהאורז נח 10 דקות יוצקים את הסושי סו ומערבבים קלות לפיזור.
אם משתמשים בתבנית עם תחתית מתפרקת אין צורך בניילון אבל אם משתמשים בקערה מרפדים את דפנות הקערה בניילון נצמד כך שיישארו שוליים ואפשר יהיה לחלץ את העוגה מהקערה.
מרכיבים שכבות: מתחילים עם שכבה של אורז, מורחים מעל כף של מיונז ווסאבי, פרוסות סלמון, עוד שכבה של אורז, רצועות מלפפון, עוד אורז, שוב מיונז ווסאבי, אבוקדו ועירית, אורז, מורחים מעל כף של מיונז ווסאבי וגזר. אפשר לשלב גם אצות נורי.
מגישים סמוך להכנה. לא מומלץ לשמור במקרר. מקשטים עם בצל ירוק, שומשום וג׳ינג׳ר כבוש, לצד סויה ורטבים.